Firebird.exe

Jawel, Mozilla Firebird wordt weer een stapje volwassener. Het is nu ook als fatsoenlijk installeerbaar programma te downloaden. Dat is dan wel de nightly!

Hopelijk gaan ze nu verder op de goede weg. De goede weg is volgens mij niet hetzelfde als zoveel mogelijk lijken op Internet Explorer om de overstap makkelijk te maken. Onderscheid moet er blijven. Dit doe je door goede extra functies en handige shortcuts. Dus niet IE shortcuts. Die zijn niet makkelijk.
Shift klik is doel opslaan, niet openen in nieuw venster.
Ctrl klik is doel openen in nieuw venster!

Vertaling voor 1.6.a

Martijn deelt mee dat de vertaling van Mozilla 1.6 Apha beschikbaar is:

H die Mozillanders,

Het taalpakket voor versie 1.6a heb ik zojuist op de gepubliceerd.

langnlnl.xpi

Naast een volledige bijwerking bevat het verbeterde toetsenbordsnelkoppelingen en zijn er weer veel typefouten uitgehaald.

Mazzel,

Martijn.

Meer informatie over het project op Savnnah.

Nieuwe website bijna klaar

De nieuwe website van Mozilla.org komt eraan. Deze nieuwe site moet de promotie van de Mozilla producten verder onder de aandacht brengen van de eindgebruikers. Helaas laat het ontwerp nog wat te wensen over en is een schermresolutie van 1024 pix toch wel een minimale vereiste.

Mozilla 1.6 Alpha

De Mozilla Foundation heeft een nieuwe testversie van Mozilla vrijgegeven, Mozilla 1.6 Alpha. Deze versie is de eerste milestone uit de 1.6 ontwikkel omgeving. De veranderingen omvatten veel nieuwe mogelijkheden in de E-mail en Nieuwsgroepen, ondersteuning voor vCard, de mogelijkheid om e-mail na een x-aantal dagen van de server te verwijderen en de mogelijkheid in de Preference om de signature van de gebruiker boven de quoted tekst te plaatsen bij het opstellen van een e-mailbericht of nieuwsgroepbericht. Meer informatie is te vinden op de Mozilla 1.6 Alpha Release Notes. Deze release kan worden gedownload van de mozilla.org Release pagina of direct vanaf de mozilla1.6a map op ftp.mozilla.org. Update: The original Windows builds did not contain the Personal Security Manager, which enables encryption for services such as HTTPS and secure IMAP. This error has now been corrected and new builds are available. Windows users who have had problems accessing secure Web pages or using other secure Internet protocols should re-download.

Bron: Mozillazine