.Vertaling MozManual #5
MozManual 0.1 NL (pdf document)
Uit ervaring met FireFox release notes weten we allemaal dat de onderstaande tekst slecht gelezen wordt, maar toch maar een poging.
Release Notes:
- Niet alle teksten zijn vertaald. Alles voor hoofdstuk 1 moet nog worden vertaald.
- Ik moet de spellingscontrole nog installeren in mijn Open Office. (Moet zeggen dat zo'n handleiding in hoofdstukken uit elkaar halen makkelijk is in OO en het in elkaar zetten je aardig leert hoe het programma werkt/crasht).
- Het grootste deel van de afbeeldingen is nog niet vertaald. Ik heb sinds eind vorige week een schone installatie winxp met mozilla 1.6 NL, dus die kan ik nu zelf maken.
- Het is pas versie 0.1, dus kom maar op met de fouten
Mozilla Europe
Launchy 1.7.0 uitgebracht
Launchy version 1.7.0 released! [14th February 2004]
- Mozilla Firefox support added
- MyIE2 support added
- Eudora support added
- Fix problem where Outlook Express wouldn't be detected
- Fixed strict JavaScript warnings
Onverstandig
Nou voel ik me persoonlijk benadeeld als ik als Suite gebruiker de mededeling krijg dat FireFox beter is. Het blijft dezelfde kern. Om het dan ook nog zo nadrukkelijk bovenaan de pagina te melden is zeer storend.
Maar IE geheel blokkeren lijkt me nog onverstandiger. Je zou, in een poging nieuwe gebruikers te trekken, je grootste concurent niet moeten blokkeren. Maak dan een andere stylesheet die alles uitermate saai maakt. En dan een link of wat dan ook erbij die de gebruiker kan overtuigen over te stappen.
Voor de goede orde, moznews is geschikt voor gebruik onder IE. Het ziet er in IE alleen beduidend minder goed uit en werkt langzamer.
Sitefeed
Voor moznews is de feed te vinden op http://moznews.blogspot.com/atom.xml.
Voor 127001 is de feed te vinden op http://127001.blogspot.com/atom.xml.
FireFox en Overnet
FireFox 0.8
Firebird 0.8
We wachten af.
Firebird 0.8
Postbank
Aandeel IE neemt af! #3
Ten eerste het aandeel Mozilla. Volgens de gegevens van OneStat is het aandeel van Mozilla gegroeid van 1,2% in februari naar 1,6% in juli tot 1,8% in januari. Weinig procentjes dus vergelegen met de 11,8% van nummer drie IE 5.0.
Maar absoluut gezien is het veel interessanter. Want hoeveel is nou een groei van 1,2% naar 1,8%.
We nemen even voor het gemak aan dat van de 16 miljoen Nederlanders er 7 miljoen ook daadwerkelijk op Internet actief zijn. Ik heb voor de rest absoluut geen idee hoever ik ernaast zit hier.
Een groei van 0,6% is dan een absolute groei van 42.000. Klinkt al wat leuker. En nu komt er pas waar ik naartoe wil. Er zijn in Nederland dus naar schatting tweeenveertighonderd Internetters geweest die zowaar op de hoogte zijn van het feit dat er een andere browser is dan Internet Explorer, de moeite hebben genomen deze te vinden, te downloaden, te installeren en te gebruiken in zulke mate dat dit statistisch gezien lijdt tot een groei in het marktaandeel van 42.000 (0,6%).
Een andere conclusie die je eruit kunt halen is dat, sinds de introductie van ongeveer 1,5 jaar geleden, er in totaal 126.000 gebruikers overgestapt zijn op een nieuw product. Een product dat niet op de computer stond.
Dit omrekenend naar wereldniveau. Het staat me bij dat ik een tijdje geleden heb gehoord dat er ongeveer 600 miljoen mensen actief zijn op Internet wereldwijd. Met de bovenstaande cijfers is er tussen februari 2003 en januari 2004 een groei geweest van 3,6 miljoen nieuwe Mozilla gebruikers.
Dat brengt het totaal aan Mozilla gebruikers dus op ongeveer 10,8 miljoen.