Aandeel IE neemt af!

Steeds meer gebruikers van Internet Explorer stappen over op versie 6.0. Ook zijn Safari en Mozilla populairder geworden.

Het aantal gebruikers met een oude versie van Internet Explorer (5.5 en 5.0) neemt langzaam af. Het aandeel IE 5.0 daalde van 13,5 procent in juli tot 11,8 procent nu. Versie 5.5 wordt nu door 13,8 procent tegen 14 procent in juli, aldus statistiekenbedrijf OneStat. In totaal surft ruim 94 procent met een IE-browser.

Opvallend is dat het aantal gebruikers van Apples browser Safari in enkele maanden tijd is verdubbeld. Het gebruik steeg van 0,25 procent in juli tot 0,48 procent nu.

Ook de open-sourcebrowser Mozilla wint aan terrein. Het aantal gebruikers van Mozilla groeide van 1,2 procent in februari en 1,6 procent in juli tot 1,8 procent op dit moment. Van Mozilla werd eind vorige week nog een nieuwe editie, versie1.6, uitgebracht.

Tot slot staat het percentage gebruikers van Opera op 0,8 procent.

Bron: Webwereld

Let wel, dat is dus in Nederland, alwaar het aandeel van Microsoft altijd al hoog ligt. Zelfs hier neemt het aandeel Microsoft dus af! Dus voor iedereen aan wie ik heb gezegd dat de Internet Explorer haar maximum heeft reeds heeft behaald en vanaf nu zal dalen, ik had gelijk!

Reacties: Een reactie posten